Annonce
Langeland

Årets første campertræf er på Langeland

Mere end 30 campere har taget plads på molen på Rudkøbing Havn - de fleste med havudsigt. Foto: Gitte Kjeldal
Over 30 campere står opmarcheret på molen ud for kornsiloen i Rudkøbing - det er årets første campertræf, der blandt andet går til Langeland.

Langeland: De er ikke en forening eller organisation, de er bare en facebookgruppe, der tæller autocamper-entusiaster fra hele landet. I disse dage har de været rundt på Fyn og Langeland, og sidst på ugen slutter de med spisning og dans i Otterup Havn.

Det er første gang, de er mødtes, siden corona, og de har savnet det. Camperfolket er ikke egoister med hus på ryggen, når de selv skal sige det. De vil gerne være sammen med andre, og derfor tager de på fælles ture rundt i Danmark i år, når man nu ikke kan komme  rundt i Europa.

Nogle har været camperfolk i en menneskealder, som Niels Jørgen Mortensen og hans kone fra Odense, andre som Margit Østergaard og Frank Madsen fra Vinderup i Nordvestjylland har haft camper i tre år, siden de gik på efterløn.

Annonce

Madras i varevognen

Niels Jørgen Mortensen og hustruen startede med en varevogn med et par madrasser bagi. Den første camper havde en del år på bagen, men nu kører de i en moderne camper, de har dog fjernet tv'et.

- Det har vi ikke noget at bruge til. Vi har ikke kunnet komme ud og møde andre campere på grund  af coronaen, så det gør vi nu, siger Niels Jørgen Mortensen.

Niels Jørgen Mortensen startede med madrasser i varevoneen bagagerum, men idag er komforten steget med en moderne autocamper, der har taget ham og hustruen den halve verdenrundt. Foto: Gitte Kjeldal

Han har været snart sagt alle steder i Europa, men også i Rusland og i Marrokko i camperen.

- Vi har været i Marokko to gange, og det har været en stor oplevelse. Vi har fået en helt fantastisk modtagelse og er blevet mødt af stor venlighed. I Marokko har de færdelspoliti i rundkørslerne, og de stopper trafikken, når der kommer en udenlandsk camper, så vi kan komme rundt, fortæller Niels jørgen Mortensen.

Annonce

Tips og tricks

Margit Østergaard og Frank Madsen  bor i Vinderup i nærheden af Holstebro og er forholdsvist nye i camperverdenen.

Frank Madsen og Margit Østergaard har haft autocamper i tre år. De tager gerne på tur med andre autocampere for hyggens skyld og for at få gode tips og tricks. Foto: Gitte Kjeldal

- Vi har købt en camper, da vi gik på efterløn, og vi har især været i Alsace og ved Rhinen. Vi tager gerne med på ture med andre campere. Det er hyggeligt, men vi får også en masse tricks og tips til camperlivet, sige Margit Østergaard.

Annonce

Flemming fra Langeland

Det er en tidligere langelænder,  Flemming Lunde Sørensen, der har arrangeret turen til Langeland, som han har arrangeret mange andre ture i årenes løb.

Flemming Lunde Sørensen er født i Botofte og har i mange år boet i Spodsbjerg. Han har arbejdet som kornhandler på havnen i Rudkøbing og været med til at starte langelands Hjertestarterforening. I dag bor han  og hustruen Ethel i Tomemrup for at være tæt på børn og børnebørn.


Jeg var tidligere med i en forening, hvor der var en bestyrelse på seks-syv mennesker, der skulle beslutte, hvor turene skulle gå hen. Det tog for lang tid, og det blev jeg træt af, så lavede jeg min egen hjemmeside, hvor folk kan melde sig til, hvis de vil.

Flemming Lunde Sørensen


Flemming Lunde Sørensens erfaring i camperturismen har også været udnyttet af Langeland Kommue, da man lavede camperpladser på havnene på langeland.

Flemming Lunde Sørensen har en hjemmside campertur.dk,  hvor han slår campterture op, og så kan hans følgere melde sig til, hvis de vil med.

Annonce

Langelandske tilbud

Turen til Langeland er dels med en guide over, hvad man kan se på øen, dels med forskellige tilbud, som man kan melde sig til eller ej. Der er spisning to aftener på Dueslaget - i to hold på grund af coronaen - og der er tur på Langelandsfortet og cykeltur til Strynø, eksempelvis. Cykler har de fleste campere med, for bilerne gør sig ikke i bymidten.

Fakta om campere

Covid-19's begrænsninger i udenlandsrejser kan ses på de danske veje. Med godt 10.000 autocampere i Danmark, der kun i begræsnet omfang kan komme til udlandet, fylder de danske campere godt op på vejene.

I følge branchen selv - Autocamperrådet -  er autocamperturisme et af de kraftigst voksende turistpotentialer i Europa med to millioner autocampere ved udgangen af 2017 og et salg på mere end 111.000 autocampere.

På Langeland er der autocamperpladser på havnene i Bagenkop, i Rudkøbing, og i Lohals.

På den kommunale autocamperplads på Rudkøbing Havn, mener havnefoged Kim Rasmussen, at der kommer over 1.000 overnatninger i år.

- Nogle campere vil helst køre alene, men vi kan godt lide det sociale.  Vi kører rundt, men mødes gerne med andre camperfolk, når vi ligger stille. Det er ligesom sejlere, der også gerne møder andre sejlere, siger Flemming Lunde Sørensen.

Annonce

Vil selv bestemme

- Jeg var tidligere med i en forening, hvor der var en bestyrelse på seks-syv mennesker, der skulle beslutte, hvor turene skulle gå hen. Det tog for lang tid, og det blev jeg træt af, så lavede jeg min egen hjemmeside, hvor folk kan melde sig til, hvis de vil. De skal ikke være medlem af noget eller lave bestyrelsesarbejde, siger han.

Autocamperne kommer fra hele landet. Lene Sørensen, der er fra Oksbøl, besøger Ethel og Flemming Lunde Sørensen i camperen. Dørene er åbne, og der er kaffe på kanden, hvis vejret ikke er til udendørs samling. Foto: Gitte Kjeldal

Hustruen Ethel Sørensen synes, det er dejligt at mødes med andre mennesker.

- Vi er et par kvinder, der nok skal op i Rudkøbing og kigge lidt på butikker i eftermiddag. Når vi er i udlandet i større byer, arrangerer vi ofte busture med dansk guide, så man kan komme ind i byerne, rundt og se på noget og få noget at vide om der, hvor vi er, siger hun.

Annonce

Udenfor campingpladser

Camperne holder sig ofte uden for campingpladserne.

- Camping er for børnefamilier. Der skal børnene have lov at støje og more sig. De fleste af os er plus tres, og vi vil gerne have ro og samvær med ligesindede, så efterhånden har mange campingpladser pladser til campere udenfor campingpladserne. Men det er jo en smart ide, at lave campingpaldser på havnen. Vi har brug for de samme ting som sejlerne i forhold til at få vand og  muligheden for at tømme toiletter, siger Flemming Lunde Sørensen og tilføjer:

- I øvrigt er mange camperfolk tidligere sejlere. Når man bliver ældre og mere stiv i kroppen, er en camper måske et godt alternativ til sejlbåden.


Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense

Annonce