Annonce
Erhverv

Har skænket den sidste kop kaffe: Svendborg-cafeteria lukker efter 33 år

Den sidste kpop kaffe er drukket og den sidste kage er spist i Bistroen i Føtex i Svendborg. Arkivfoto. Birgitte Carol Heiberg
Føtex lukker varehusets cafeteria efter 33 år. - Ressourcerne skal bruges anderledes, siger varehuschef.
Annonce

Svendborg: De trofaste kunder i Bistroen i Føtex skal ud og finde en ny leverandør af billig morgencomplet, tarteletter og stjerneskud med to fiskefileter.

Ledelsen i butikken i Møllergade har besluttet, at cafeteriet på første sal ikke åbner igen, selvom myndighederne har givet grønt lys ovenpå tvangslukningen for et par måneder siden. Varehuschef Klaus Slotsager fortæller, at der ligger en helhedsvurdering bag beslutningen om ikke at genåbne bistroen.

- Vi har overvejet det nøje og vendt og drejet situationen, og vi er kommet frem til, at vi vil bruge vores ressourcer anderledes, siger varehuschefen, der røber, at man har noget nyt i støbeskeen, som han dog ikke kan fortælle om endnu.

Klaus Slotsager beklager over for de faste kunder i bistroen, men beder samtidig om forståelse.

- Hvis alt kunne lade sig gøre, ville vi hellere end gerne tilfredsstille alle, men vi driver en forretning, som vi evaluerer en gang i mellem og vurderer, hvordan vi bruger vores ressourcer bedst. Og vi er altså nået frem til, at det er bedst at lukke bistroen og bruge kræfterne på en anden måde, siger Klaus Slotsager, der kom til Føtex i Svendborg for et år siden efter forgængeren Kenneth Gades pludselig afsked.

Varehuset i Møllergade åbnede under navnet ”Rød Netto”, men skiftede i 1987 navn til Føtex. Det skete efter en større udvidelse og en åbning af både bagerafdeling og et cafeteria, der som i de øvrige afdelinger fik navnet ”Bistroen”.

Bagerafdelingen eksisterer endnu, men Føtex har lukket butikkens eget bageri i Svendborg. Det lukkede i starten af 2018, og det har siden været bageriet i Bilka i Odense, der leverer brød til Føtex i Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce