Annonce
Svendborg

Åbner i 500 kvadratmeter store lokaler: Tøjbutik klar i nye omgivelser

Phigo Fine Luxury er rykket ind i Gerritsgade 9 og åbner første gang på onsdag. Indehaver Phi Van Nguyen glæder sig til at byde indenfor. Foto: Henrik Nguyen.
På onsdag 19. februar åbner tøjbutikken Phigo Fine Luxury i nye og større rammer i Gerritsgade. Her bliver herre- og dameafdelingerne, der i dag ligger på to forskellige lokationer, samlet under ét tag.

Svendborg: Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse for Phi Van Nguyen, når han onsdag 19. februar slår dørene op og inviterer kunderne indenfor i sine nye butikslokaler i Gerritsgade.

For det er længe, at indehaveren af Phigo Fine Luxury har gået med tanker om at samle dame- og herreafdelingerne på samme matrikel i stedet for - som det er i dag - at have dem på to.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Missionen har jo altid været, at vi skulle have større lokaler og samle os under ét tag, fortæller Phi Van Nguyen, som åbnede Phigo tilbage i 2011.

Dengang lå den i Vestergade og var en ren dametøjsbutik, men det varede ikke længe, inden herretøj blev en del af sortimentet. Og da det skete, begyndte planerne om en større butik at spire.

Men det var svært at finde et sted, som kunne rumme begge dele.

- I Svendborg er der måske fire-fem steder med den størrelse, som vi ville have, og de var optaget af nogle af de store kæder som Fætter BR og H&M, forklarer Phi Van Nguyen.

- Derfor blev løsningen, at vi åbnede en damebutik i Gerritsgade i 2015 og en med herretøj i Møllergade i 2016. Men det var en midlertidig løsning i forhold til, at vi manglede plads, og vi havde stadig antennerne ude for at finde et større sted til begge dele.

Jeg glæder mig sindssygt meget. Missionen har jo altid været, at vi skulle have større lokaler og samle os under ét tag.

Phi Van Nguyen, indehaver af Phigo Fine Luxury

Mere overblik

Stedet fandt Phi Van Nguyen sidste år i Gerritsgade 9, der de senere år har huset sportsbutikkerne Intersport og Outlet, og som han overtog 1. december.

Siden da er der arbejdet benhårdt på at klargøre butikken, og forandringen er ikke til at overse.

Facaden har fået nyt udseende, og indenfor er det gamle gulvtæppe blevet fjernet og erstattet af pudset betong - såkaldt New Yorker-gulv - der er kommet ovenlys, og væggene har fået nyt liv.

- Vi har slået ned og pudset op, og så gør hvid maling meget, siger Phi Van Nguyen med et grin.

Plads har Phigo også fået rigeligt af med flytningen. Cirka 500 kvadratmeter til butiksdelen, der fordeler sig på tre plan, mens der er plads til kontor, webafdeling øverst i ejendommen.

- I løbet af foråret får vi også lavet en lounge, hvor der er mulighed for, at folk, som ønsker at handle privat, kan få en personlig shopper på, afslører Phi Van Nguyen, der forklarer, at der i det hele taget er mange fordele ved at samle sig på ét sted.

- Det giver noget helhed, at kunderne ikke længere skal finde os to forskellige steder, og det vil helt sikkert give en salgsmæssig effekt, at de ikke skal gå fra den ene til den anden butik, siger han.

- Personale- og driftsmæssigt giver det også bedre mening og overblik. Lige nu har vi for eksempel en i damebutikken, der står og sætter varer på lageret, og en i herrebutikken, der gør det samme. Nu kan vi gøre det samlet. Det giver også mere ro og fleksibilitet til, at jeg kan holde lidt mere fri end nu, tilføjer han.

Phi Van Nguyen påpeger dog, at der ikke er lagt op til, at der bliver færre ansatte i butikken.

- Vi har faktisk lige ansat en til på fuldtid, fordi vores butik handler meget om personlig salg. Det betyder, at kunden tit får hjælp og på den måde booker sælgeren i 20-30 minutter, så vi skal have ekspedienter nok.

Den nye Phigo-butik markerer åbningen onsdag med en reception mellem klokken 15 og 22.

Annonce
Ærø For abonnenter

Succes i Borgnæs: Skurvogn omdannet til cafe

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Varmt kyllingekød og defekt køleskab: Burgerrestaurant får sur smiley og bøde på 5000 kroner

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Svendborg

Narkosalg, afpresning og vold: To svendborgensere fængslet

Ærø

Gratis færger alle dage med Ærøfærgerne

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Coronasplittelsen må ikke slå rødder

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Svendborg

Giant Steps klar med sæsonens første koncert

Ærø For abonnenter

20 timer i røg og damp: Michael måtte bore sig vej ind i boksen, da håndtaget faldt af

Sport

Følg kampen her: Kan Danmark slå Sagosen og co.?

Erhverv

Stor manøvre i sydfynsk bilbranche: C.A. Larsen overtager Citroën og Opel

Erhverv For abonnenter

Brugsforening standser blødning med omstridt butikslukning: - Det var mit lille barn

Søsiden

Kapsejlads på Lunkebugten: Nu kommer de klassiske sejlbåde

Annonce