Annonce
Svendborg

Åbner i 500 kvadratmeter store lokaler: Tøjbutik klar i nye omgivelser

Phigo Fine Luxury er rykket ind i Gerritsgade 9 og åbner første gang på onsdag. Indehaver Phi Van Nguyen glæder sig til at byde indenfor. Foto: Henrik Nguyen.
På onsdag 19. februar åbner tøjbutikken Phigo Fine Luxury i nye og større rammer i Gerritsgade. Her bliver herre- og dameafdelingerne, der i dag ligger på to forskellige lokationer, samlet under ét tag.

Svendborg: Det er en gammel drøm, der går i opfyldelse for Phi Van Nguyen, når han onsdag 19. februar slår dørene op og inviterer kunderne indenfor i sine nye butikslokaler i Gerritsgade.

For det er længe, at indehaveren af Phigo Fine Luxury har gået med tanker om at samle dame- og herreafdelingerne på samme matrikel i stedet for - som det er i dag - at have dem på to.

- Jeg glæder mig sindssygt meget. Missionen har jo altid været, at vi skulle have større lokaler og samle os under ét tag, fortæller Phi Van Nguyen, som åbnede Phigo tilbage i 2011.

Dengang lå den i Vestergade og var en ren dametøjsbutik, men det varede ikke længe, inden herretøj blev en del af sortimentet. Og da det skete, begyndte planerne om en større butik at spire.

Men det var svært at finde et sted, som kunne rumme begge dele.

- I Svendborg er der måske fire-fem steder med den størrelse, som vi ville have, og de var optaget af nogle af de store kæder som Fætter BR og H&M, forklarer Phi Van Nguyen.

- Derfor blev løsningen, at vi åbnede en damebutik i Gerritsgade i 2015 og en med herretøj i Møllergade i 2016. Men det var en midlertidig løsning i forhold til, at vi manglede plads, og vi havde stadig antennerne ude for at finde et større sted til begge dele.

Annonce

Jeg glæder mig sindssygt meget. Missionen har jo altid været, at vi skulle have større lokaler og samle os under ét tag.

Phi Van Nguyen, indehaver af Phigo Fine Luxury

Mere overblik

Stedet fandt Phi Van Nguyen sidste år i Gerritsgade 9, der de senere år har huset sportsbutikkerne Intersport og Outlet, og som han overtog 1. december.

Siden da er der arbejdet benhårdt på at klargøre butikken, og forandringen er ikke til at overse.

Facaden har fået nyt udseende, og indenfor er det gamle gulvtæppe blevet fjernet og erstattet af pudset betong - såkaldt New Yorker-gulv - der er kommet ovenlys, og væggene har fået nyt liv.

- Vi har slået ned og pudset op, og så gør hvid maling meget, siger Phi Van Nguyen med et grin.

Plads har Phigo også fået rigeligt af med flytningen. Cirka 500 kvadratmeter til butiksdelen, der fordeler sig på tre plan, mens der er plads til kontor, webafdeling øverst i ejendommen.

- I løbet af foråret får vi også lavet en lounge, hvor der er mulighed for, at folk, som ønsker at handle privat, kan få en personlig shopper på, afslører Phi Van Nguyen, der forklarer, at der i det hele taget er mange fordele ved at samle sig på ét sted.

- Det giver noget helhed, at kunderne ikke længere skal finde os to forskellige steder, og det vil helt sikkert give en salgsmæssig effekt, at de ikke skal gå fra den ene til den anden butik, siger han.

- Personale- og driftsmæssigt giver det også bedre mening og overblik. Lige nu har vi for eksempel en i damebutikken, der står og sætter varer på lageret, og en i herrebutikken, der gør det samme. Nu kan vi gøre det samlet. Det giver også mere ro og fleksibilitet til, at jeg kan holde lidt mere fri end nu, tilføjer han.

Phi Van Nguyen påpeger dog, at der ikke er lagt op til, at der bliver færre ansatte i butikken.

- Vi har faktisk lige ansat en til på fuldtid, fordi vores butik handler meget om personlig salg. Det betyder, at kunden tit får hjælp og på den måde booker sælgeren i 20-30 minutter, så vi skal have ekspedienter nok.

Den nye Phigo-butik markerer åbningen onsdag med en reception mellem klokken 15 og 22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Samtale et vigtigt værktøj i demokratiet

Der kan siges meget om, hvordan det hele var bedre engang, hvor tosset magthaverne opfører sig, og hvordan det hele helt sikkert går helt ad Pommern til i vores tidligere så dejlige danske demokrati. Men så kan man også tage ud og møde sin statsminister, som 200 sydfynboer gjorde torsdag eftermiddag i Svendborg. Her gæstede statsminister Mette Frederiksen Debatteriet, hvilket sikkert ikke er gået din næse forbi, hvis du læser disse linjer. Og uanset hvad man ellers mener rent politisk, så er det sådan en aften, der bekræfter, at vi trods alt har fat i noget i Danmark. Landets politiske overhoved og almindelige danskere, høj som lav, ung som gammel, tæt på hinanden i respektfuld samtale med alt, hvad der hører sig til af debat, alvorlighed, grin, klappen og humor. Udover at være interessant og vitaminrigt var det i bund og grund også hyggeligt, som det kun bliver, når begge parter giver af sig selv. Statsministeren med en løssluppenhed og ironi, som jo altid begår sig bedre, når man er i lokale sammen. Og folket, der stiller sig op, griber mikrofonen og spørger til og fortæller om de sager, der ligger dem nært. Det er påfaldende, hvordan sådan en times samtale forløber helt anderledes end så meget andet politisk debat for eksempel på de sociale medier. Der blev ikke skældt ud, fundet på øgenavne eller afleveret en hård og vittig punchline, som endte med at optrappe en konflikt. Der blev snakket og lyttet respektfuldt til hinanden. Der var torsdag eftermiddag en imponerende spændvidde mellem spørgsmålene fra salen. Anbringelser, skærmtid, udligning, handicappede, klima og organdonation. Og selvom en statsminister selvfølgelig ikke kan eller vil svare på alt, er der altså en verden til forskel på at se Mette Frederiksen i en tv-debat og i forsamlingshus-rammerne i Debatteriet. Som det i øvrigt er med de fleste politikere. Også dem, som man har tendens til at ville skælde allermest ud. Måske kan vi alle lære af, hvad der sker, når vi kommer tættere på hinanden og kan se hinanden i øjnene, når vi skal snakke om det, der er svært. Både politikere, borgere og os i medierne. Så ser det heller ikke ud til, at det hele går så meget ad Pommern til.

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce