Annonce
Faaborg-Midtfyn

Åbent tre steder i Faaborg-Midtfyn: Derfor er genbrugspladsen i Brobyværk fortsat lukket

Genbrugspladsen i Faaborg er åben, men det var ikke noget stort pres ved første genåbningstid. Dronefotoet her er dog optaget ved genbrugspladsen åbning af Faaborg-Midtfyn Kommune i 2016.

Faaborg-Midtfyn: Tirsdag kl. 10, blev der igen forsigtigt åbnet for, at danskerne kunne komme af med opsparet skrald på genbrugsstationerne, i Faaborg-Midtfyn, blev portene åbnet i Faaborg, Ringe og Årslev .

Men genbrugsstationen i Brobyværk forbliver indtil videre aflukket, og det har frustreret en del borgere, som har henvendt sig til avisen med spørgsmål om, hvordan det nu kan hænge sammen.

- Hvorfor åbner Brobybærk ikke? Det er da unfair, at vi skal køre til Ringe eller Faaborg, spørger for eksempel Heidi Vestergaard Nielsen på avisens "Vores Faaborg"-side på Facebook.

Vi har sendt spørgsmålet videre til Christian Møller, direktør for kommunens forsyningsselskab FFV, som svarer:

- Stationen i Brobyværk er vores mindste med færrest besøgende. Vi vurderer, at på grund af pladsens størrelse og indretning, vil kun få biler kunne lukkes ind ad gangen. Derfor har vi valgt at prioritere vores ressourcer til de store pladser i Faaborg, Ringe og Årslev.

I øvrigt gav genåbningen af genbrugsstationerne tilsyneladende ikke så stort et pres, som det kunne forventes. Mediehuset Det Rigtige Faaborg var ved åbningen tirsdag kl. 10 en tur omkring genbrugsstationen på Mørkebjergvej i Faaborg, hvor et par sikkerhedsvagter, var hyret ind til at sikre en fornuftig afvikling af besøgene.

- Inde på pladsen skulle man anstrenge sig for at tælle sig op til noget, der lignede grænsen på 10 personer, der må være på pladsen samtidig, rapporterer Det Rigtige Faaborg, som talte med Christian Stiller, hjemsendt rejsemontør hos Sanovo:

– Jeg har gået og knoklet med et par projekter, og nu skulle affaldet bare væk, så jeg kunne komme videre, forklarede han, mens paller, trærester og andet overflødigt forlod traileren med hurtige hænder.

Også han var overrasket over, de få mennesker han mødte på pladsen.

– Jeg havde sgu da regnet med, at jeg skulle holde i kø helt op til Dencam for at aflevere skidtet, men jeg kørte lige ind, lød det forbavset, inden han atter trillede ud af den grønne indhegning, skriver altså Det Rigtige Faaborg.

Gode råd før tur til genbrugspladsen

FFV har udsendt følgende gode råd, før du tager på genbrugspladsen:
  • Overvej om du kan vente nogle dage med at aflevere dit affald.
  • Sortér affaldet hjemmefra, så du hurtigt kan aflevere det, når det bliver din tur.
  • Medbring egen kost og skovl. Vi har fjernet vores redskaber for at forhindre smittespredning.
  • Du er velkommen til at kontakte vores personale, hvis du har spørgsmål, men hold venligst en sikkerhedsafstand på minimum 2 meter.
  • Medbring kun affald du selv kan læsse af. Vores medarbejdere deltager IKKE i aflæsning af affald.
  • Er der kø for at komme ind på genbrugsstationen, skal du blive i bilen og vente til det bliver din tur. Undgå at holde med bilen i tomgang, sluk motoren.
  • Lyt til medarbejderne og myndighedernes anvisninger.
  • Undgå unødig ophold og forlad pladsen så snart du er færdig med at læsse af.

Vi opfordrer alle vores besøgende til at væbne sig med tålmodighed og kun køre på genbrugsstationen, hvis det er meget nødvendigt.

Åbningstiderne er:

Ringe:
Adgang kun for erhverv kl. 7-10 mandag-fredag.
Adgang for private kl. 10-18 mandag-lørdag.
Genbrugsstationen er lukket på søn- og helligdage.

Årslev:
Adgang for private kl. 10-18 mandag-lørdag.
Genbrugsstationen er lukket på søn- og helligdage.

Faaborg:
Adgang kun for erhverv kl. 7-10 mandag-fredag.
Adgang for private kl. 10-17 mandag-fredag.
Adgang for alle kl. 9-17 lørdag-søndag.

Brobyværk:
Lukket alle dage.

Sandager, Gislev:
Lukket alle dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Mistillid, illoyalt og ufortjent: Fond opsiger samarbejde om solcellepark med forening, den selv har stiftet

Annonce