Annonce
Svendborg

Åbent brev: Vindmøller bliver skamstøtte

Jørgen Grønbech har skrevet et åbent brev til medlemmerne af Svendborg Byråd. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Læserbrev: Åbent brev til kommunalbestyrelsen:

Det lader til, at et flertal i Svendborgs kommunalbestyrelse har lagt sig fast på, at der skal opføres to kæmpevindmøller. Ved høringsmøder har formanden for udvalget kategorisk afvist alle indvendinger, med henvisning til Svendborg kommunes forpligtelse til at blive en grøn kommune.

Argumentet er for så vidt acceptabelt – alle går ind for mere vedvarende energi – men som så mange andre steder kan man også købe guld for dyrt.

Der er lige vedtaget en storstilet plan om energi-øer i havet, som vil kunne dække hele landets behov om nogle få år. Dette betyder, at de planlagte møller ved Broholm, i løbet af få år vil være unødvendige.


Gennemføres projektet, vil det stå som en skamstøtte over de politikere, der ud fra kortsigtede hensyn, ødelagde et unikt landskab.


Prisen for dette midlertidige projekt vil blive voldsomt ødelæggende for naturen, og ødelæggende for kommunens erklærede mål om at blive en kommune med unikke landskaber og historiske områder.

Jeg vil tillade mig at citere kommuneplanens indledende ord om naturbeskyttelse:

”Kommuneplanen skal varetage naturbeskyttelsesinteresserne og sikre en balance mellem benyttelse og beskyttelse af naturen og landskabet”.

”Byrådet ønsker at bevare og udvikle naturen og tænke natur, friluftsliv, sundhed og vækst sammen i en balanceret udvikling i respekt for omgivelserne

Gennemføres projektet, vil det stå som en skamstøtte over de politikere, der ud fra kortsigtede hensyn, ødelagde et unikt landskab, ofrede diverse dyrearter, ødelagde historiske mindesmærker, og forringede områdets tiltrækning af turister og beboere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce