Annonce
Læserbrev

Åbent brev: Tilbagekald beslutningen om lukning af Bostedet Øksendrup

Annonce

Byrådsmødet 26. november var en grusom oplevelse. Alle som en af byrådsmedlemmerne var bedrøvede og kede af det. På grund af deres egen beslutning om at slagte bo-institutionen "Bostedet Øksendrup".

I Enhedslisten Nyborg er vi ikke kun kede af byrådets beslutning, men det er uhørt, at det er besluttet at tvangsflytte nogle af kommunens borgere, som har meget brug for ro og stabilitet. Bostedet Øksendrup er et hjem for nogle af Nyborg Kommunes mest udsatte borgere. "På Bostedet Øksendrup bor der primært borgere, som er udviklingshæmmede, senhjerneskadede og som samtidigt kan være domsanbragte til behandling. Størstedelen af beboerne har yderligere en psykiatrisk overbygning og/eller gennemgribende adfærdsforstyrrelse" er kommunens egen beskrivelse af borgerne på institutionen. Det var en god og forsvarlig beslutning for 5 år siden at hjemtage kommunens egne borgere til en beskyttet lille boenhed i Øksendrup. Driften af bostedet har fået gode vurderinger af tilsynsmyndighederne. Kommunen investerede i oprettelse og udvidelse af bygningsmassen. Samtidig var det en økonomisk fordel på det tidspunkt. Lige nu viser det sig, at økonomien driftsmæssigt ikke er så god. Økonomiske beslutninger på dette her område skal ikke tages ud fra et kortsigtet grundlag. Der har været "overskud" i en årrække.

I det sidste halve år burde der havde været en ekstrabevilling for at fastholde bostedet i en god kvalitet. Social- og Familieudvalget og Byrådet kender reelt ikke de fremtidige bo- og opholdsomkostninger, når borgerne igen skal placeres andre steder.

For igen at få dem i stabil gænge efter deres tvangsflytning, kan det nemt medføre ekstra omkostninger ud over det forventelige. Disse borgere kan og skal vi ikke kaste rundt med, ud fra hvad der måske lige nu er økonomisk bedst for kommunen.

Vi bør handle ud fra, hvad der er bedst for borgerne på lang sigt. Enhedslisten Nyborg opfordrer byrådet til at tilbagekalde beslutningen og tænke på borgerne, i stedet for kortsigtede økonomiske vurderinger, der muligvis vil koste mere på lang sigt.

Vi anbefaler, at kommunen bruger én million af driftreserverne i budgetaftalen for 2020 og overslagsårene til at sikre, at nogle af vores mest udsatte borgere også fremover har det hjem, som de i dag bebor, og hvor de har en vis tryghed, med delvist fast og kendt personale.

Foto: Patrick Dejbjerg
Annonce
Annonce
Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Svendborg For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce