Annonce
Debat

Åbent brev til OB's ledelse - Galehuset i Ådalen

Annonce

Læserbrev: Kære Niels Thorborg.

Først og fremmest tak fordi du gennem 15 år har brugt penge og kræfter på OB. Præcis hvor mange penge ved du kun selv. Et kvalificeret gæt er i omegnen af 250 millioner kroner. Respekt! Den sum kunne du uden tvivl have investeret i noget mere rentabelt end en fynsk fodboldklub. Men du valgte OB, og vi håber da, at det også har været sjovt en gang imellem.

Som mangeårig fan af OB smerter det dog at se, hvordan klubben tumler rundt i sit forsøg på at genetablere sig som en del af dansk topfodbold. Vi tænker selvfølgelig især på den aktuelle situation med træner Jakob Michelsen, som ikke får forlænget sin kontrakt. Hvad hulen tænker I på?


I professionel fodbold bestemmer økonomien resultaterne i det lange løb. Er I så naive at tro, at en ny træner kan ændre den lovmæssighed?


Siden de fire gode sæsoner med Lars Olsen fra '07 til '11 med en fjerdeplads og tre sølvmedaljer har OB haft fem forskellige trænere foruden Jakob Michelsen. Ingen af dem har skaffet klubben bedre resultater i Superligaen end Jakob Michelsen. Alligevel mener I ikke længere, at han er den rette mand. I ønsker med egne ord en træner "der kan skabe mere stabilitet og bedre resultater". Jamen det skriger til himlen. I professionel fodbold bestemmer økonomien resultaterne i det lange løb. Er I så naive at tro, at en ny træner kan ændre den lovmæssighed? Michelsen har skabt præcis de resultater, man kan forvente i forhold til det spillerbudget, klubben råder over.

I de seneste 10 år har OB sprunget fra træner til træner. Og alle efter Lars Olsen - hvor budgetterne var større - har skabt middelmådige resultater. Undtaget Michelsen. Og nu skifter I så træner igen. I efterspørger stabilitet, men skaber selv uro. Det er dårlig ledelse.

Hvad med at skaffe noget kontinuitet? Ansæt en dygtig træner, giv ham rum til sit projekt, og behold ham længe. Vi tror simpelthen ikke på jeres koncept med ny træner hvert tredje år eller oftere. Og tror I, det er måden at tiltrække dygtige folk på? Udefra ser man en klub på konstant siksakkurs uden tydelig profil, uden officiel strategi, uden fasttømret spillestil. Med hver ny træner begynder cirkusset forfra. Nye systemer og ny stil skal indføres, truppen skal tilpasses med nye spillere - og alligevel ender det med ikke at være godt nok.

Det er altså ikke sådan, at man får en begejstret og voksende fanskare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Årets Sportsnavn på Fyn 2020

Ærø

Ny dagligvarebutik bekymrer købmænd på øen: Jeg forudser 12 fyringer

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Annonce