Annonce
Svendborg

Åbent brev: Politiske beslutninger kan ændres

Marianne Vitus
Annonce

Læserbrev: Kan kommunen fravælge at efterleve bestemmelsen i lov for opstilling af vindmøller?

Jeg er bekymret, som så mange andre borgere i nærområdet til mega-vindmøller ved Broholm.

Jeg bliver yderligere bekymret, når jeg læser politiske læsebreve herom, som på meget arrogant vis blandt andet fortæller, at byrådet må stå op imod vinden. Jeg tænker, vi er på stormniveau. Er byrådet forfaldet til politisk egoisme og pengestærke investorer ud over menneskeheden? En kommunal beslutning er ikke en lov, og derfor kan beslutninger ændres, når man bliver klogere.

Bekymringen bliver ikke mindre, når jeg læser i loven for opstilling af vindmøller. Allerede i de første paragraffer mener jeg, at kommunen er på en fejlbar vej. Der står:

”der skal tages omfattende hensyn til ikke alene muligheden for at udnytte vindressourcen, men også til nabobeboelse, nat, landskab, kulturhistoriske værdier samt de jordbrugsmæssige interesser”.

Vi er mange beboere og landsbyer i området, som er i oprør, og som mener, at det er helt ude i hampen at placere ikke bare én men hele tre landvindmøller af den størrelse, som næste har fire gange FAF-kornsiloens størrelse – den på havnen i Svendborg.


Med håbet om, at I så vil være nødsaget til at genoverveje jeres foreløbige beslutning.

Marianne Vitus


Vi er bekymrede for det visuelle syn af landskabet, for helbredet, for naturen og for landområdet og landsbyernes udvikling, hvor I går imod egne politikker om velværd og turisme, blandt andet i Lundeborg.

Vi rammes alle af de følgevirkninger, der medfølger, som for eksempel støj, beskrevet som en motorvej placeret ved Broholm, og ikke mindst lavfrekvent støj med virkning, så langt væk som 3,5 kilometer.

Når jeg så læser, at kommunen har valgt ikke at udpege arealer hertil, men vil afvente ansøgninger, bliver jeg lidt paf. For det fremgår da, at en sådan skal være udarbejdet. Dette understøtter Naturstyrelsen ved at have udarbejdet en særskilt vejledning for vindmøller. Her fremgår, at kommunen har et planlægnings- og redegørelseskrav, som også indbefatter hensynet til god sagsbehandlingsskik med hensyn og inddragelse af borgere, tid til overvejelser, natur med mere. Den del tror jeg, I opfatter som et irritationsmoment, som blot skal overstås og uden virkning.

”Bekendtgørelsens bestemmelser understøtter endvidere, at der tages et omfattende hensyn til såvel den landskabelige påvirkning som til de øvrige interesser i det åbne land, herunder nabobeboelser. Udviklingen går i retning af stadig større og mere effektive vindmøller, og det gør det stadig sværere at finde placeringsmuligheder.” Kilde: Naturstyrelsens formålsbeskrivelse.

BKG 2019-09-06 nr 923 Planlægning for og tilladelse til opstilling af vindmøller

https://naturstyrelsen.dk/media/131731/vejledning_06012015_web.pdf

For øvrig dokumentation henvises til facebook-siden ”stop MEGA-vindmøller ved Broholm”.

Jeg ser frem til at høre til jeres svar og håber, at I modtager rigtig mange høringssvar via plan@svendborg.dk senest 16. august. Med håbet om, at I så vil være nødsaget til at genoverveje jeres foreløbige beslutning. Det er tilladt at skifte mening!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce