Annonce
Langeland

Åben Langeland også ramt: Corona aflyser kæmpe arrangement

Her ses en del af arbejdsgruppen bag Åben Langeland: Bagerst (t.v.) Jeanette Pickhardt, Anne Mette Wandsøe og Marie Wøldike. Forrest (t.v.) René Larsen og Kim Welcher. Arkivfoto: Karl Edvard Hanse

LANGELAND: Påsken har de seneste tre år budt på en masse arrangementer på Langeland i form af kunst og kultur, madoplevelser med mere, men i år må man undvære. Arrangementerne i "Åben Langeland", som ligger sideløbende med kunstnernes "åbne døre", er blevet aflyst.

Selv om der er nogle uger til, er der flere hensyn. Dels at man ikke tror, situationen vil være normaliseret i Danmark om få uger, dels at der skulle aflyses en omfattende markedsføring, som ville være overflødig, oplyser kommunens repræsentant i styregruppen, René Larsen (S), medlem af kommunalbestyrelsen.

Ren kunstnermæssigt skulle man have indledt med en fernisering i Nowhuset i Tranekær palmesøndag, og så ville der være alskens aktiviteter frem til påskedag.

- Hjemmesiden er stadig åben, så hvis der er nogen, som har mod på alligevel at gennemføre deres delarrangement, så kan de gøre det, påpeger René Larsen. /milo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Sydfynske trafikprojekter på dagsordenen nu

Coronakrisen har sat meget i stå og i de seneste uger har vi i Folketinget brugt mange kræfter på adskillige hjælpepakker til mange forskellige sektorer for at hjælpe Danmark så skånsomt som muligt gennem krisen. Nu er tiden kommet til også igen at se fremad. Væksten er ikke alene gået i stå, den er også slået tilbage. Derfor er det vigtigt, at vi fra statens side hurtigt får gang i nye projekter, der kan skabe og understøtte ny vækst, beskæftigelse og udvikling. I Venstre har vi nu meldt ud og opfordret til forhandlinger om igangsættelse af infrastruktur- og trafikprojekter. Det sydfynske trafikprojekt ”Fra Omvej til Genvej” skal på dagsordenen i Folketinget nu og sammen med Lolland/Falster dermed skabe hurtigere trafikkorridor fra Sydfyn til Femernforbindelsen, som forventes at komme om nogle år. Her på den sydfynske side handler det om en ny omfartsvej på Tåsinge, og på Lolland-siden om en fremskudt færgehavn. Projektet vil give øget og hurtigere fremkommelighed. På den måde vil projektet medvirke til at gøre Svendborg, Langeland og hele det sydfynske område attraktivt at investere i som virksomhed og samtidig styrke bosætningen. Allerede i disse år inden Femernforbindelsen er etableret, mærker man tydeligt, at trafikmængden øges hen over Tåsinge og Langeland. Derfor skal dette vigtige trafikprojekt på dagsordenen nu. Samtidig udestår der også investeringer i at færdiggøre investeringer i støjskærme fra Svendborgmotorvejen og et stykke frem mod Svendborgsund. En del er lavet. Det resterende bør sættes i gang nu. Og det er ligetil at gå i gang med nu. Helt oplagt er det naturligvis også nu at få sat gang i cykelstiprojektet fra Ollerup til Svendborg. Nu har staten chancen for at gå foran og give et projektet et godt startskud. Lad os komme i gang. Kære regering. Sæt infrastrukturplan på dagsordenen nu, og indkald til forhandlinger. Sæt disse sydfynske trafikprojekter på planen. Der er behov for det.

Fyn

Fem testcentre på vej: Skal kunne corona-teste 5000 fynboer om dagen

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce